Marius Screciu și-a construit treptat viața politic-administrativă încă de când a fost membru în organizația de tineret a Partidului Social Democrat. Mai apoi a urcat la funcția de Consilier Local, Secretar General al PSD Mehedinți, președinte al PSD Drobeta Turnu Severin, viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin, președinte executiv al PSD Mehedinți și actualmente primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Implicarea lui Marius Screciu în activitatea de partid a fost una pe cât de susţinută, pe atât de încununată de succese politice şi electorale.

Absolvent al cursurilor Colegiului Național de Apărare, Marius Screciu s-a dedicat întotdeauna cauzei cetățenilor, fiind mereu alături de ei și încercând să găsească soluții pentru a le oferi o comunitate mai bună.

A absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport din București și Facultatea de Administrație Publică a Universitătii din Craiova. Mai târziu a continuat cu Masterul “Managementul Organizațiilor Publice”, dovedind excelente aptitudini de management și leadership.

Fost sportiv de performanță, a câștigat numeroase medalii la Campionatele Naționale de atletism (în probele de 5.000/10.000 metri și maraton).

A participat la maratoanele de la Londra, Belgrad și Salonic. Și-a început activitatea ca profesor de educație fizică și sport la Clubul Sportiv Școlar și director al Direcției Județene de Sport Mehedinți.

În 2004 a înființat Clubul Sportiv Municipal Turnu Severin, pe care mai apoi l-a și condus, unde a fost legitimată și Constantina Dita Tomescu (medaliată cu AUR la proba de maraton de la Olimpiada de la Beijing 2008) și Ancuța Bobocel (multiplă campioană europeană).

A pus mereu oamenii pe primul loc și s-a implicat activ în dezvoltarea municipiului Drobeta Turnu Severin pe toate domeniile. Și-a îndeplinit mereu promisiunile asumate în fața severinenilor și a pus în aplicare idei mari prin proiecte îndrăznețe, solide și de durată.

Marius Screciu este căsătorit și are trei copii, Patricia, Mara și Luca.

Printre hobby-urile sale se numără sportul, călătoriile și lectura.